Sundregruppen bloggar

Sundregruppen bloggar

Sista versen

Vårsäsongen 2015Posted by Sundregruppen Mon, June 08, 2015 20:34:07

Så var det då dags för sista morgonen. Blå himmel, men lite onödigt mycket vind från sydväst. Det började bra med en näktergal och en halsbandsflugsnapparfröken-främling, men sen tog det stopp och endast sex fåglar fick en ny ring:

näktergal 1, björktrast 1, härmsångare 1, törnsångare 2, lövsångare 1.


I fält var det ganska lugnt och inte många arter kunde noteras i dagsrapporten. Sen var det dags att städa ut boden och plocka ihop allt. Jens dök upp i ottan, Gutt och Lofa kom till nedtagningen (Tack!). Nedplockningen o hoppackningen gick som smort och snabbt var vi klara. När vi var vid äppelträdet hördes ett numera välbekant läte och en biätare svepte över oss och fortsatte ner mot Rivet. Sundre är onekligen hett!

På besöksfronten var det ganska magert, sammanlagt 7 personer hittade ner till oss i solskenet.

Sen var det dags att städa ur huset o bära upp allt viktigt på Göstas vind och Agneta, Jens o jag jobbade på bra och innan kl två var vi klara, huset tömt och städat. Det enda som påminner om vår närvaro är bilen som står kvar. Nu är våren då verkligen över och sommaren här. 48 dagar till nästa märkning.... tur att tiden går fort. Tack Agneta o Charley för fantastiska nio dagar. Fattar inte varför det ska vara så svårt att få folk till detta paradis. Ha´ en skön sommar!

Bimbi  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Charley W Wed, June 10, 2015 20:52:37

Tack själva Bimbi och Agneta, hoppas ni får en fin sommar. Jag tycker det fungerade bra med kombon som stugvärd och assistent. Wisby Ölgille blev så att säga skumkronan på vistelsen. LLSG!

Posted by Robban Tue, June 09, 2015 22:34:11

Hej Alla bloggare o andra. Vill bara tacka för säsongen! och på det förtjänstfulla sätt den presenterats här på bloggen. Det har varit en fröjd att följa er i ur och skur, vakuum och mängder... Jag har sagt det förut, med stöd av ert skrivande har jag många gånger fysiskt befunnit mig på 'fastlandet' men psykiskt; i Sundre!!! Tack åter för en fin säsong! LLSG! Robban