Sundregruppen bloggar

Sundregruppen bloggar

Biätardags

Vårsäsongen 2015Posted by Sundregruppen Sun, June 07, 2015 22:12:18

Efter några timmars sömn drogs näten upp i en måttlig sydvästvind. Förhoppningarna var inte höga och hela 6 nymärkta fåglar blev det! Fram till halv fyra hade vi dessutom sällskap av de sista ur Visby ölgille som festade o bodde i baracken. Vi gissade oss till att vi inte skulle se stugvärden Charley förrän framåt lunch, men vid 7-snåret dök han upp. Vi hade också besök av Hampus med föräldrar från Klintehamn: "Mitt livs lyckligaste dag" var hans kommentar när han fick släppa sin första lövsångare!

Sen plötsligt hördes ett välbekant läte och där, ovanför burgen, fanns dom, 10 st biätare som snabbt drog iväg. Vi hade pratat mycket om de öländska biätarna o undrat varför dom inte dök upp här. O så dök dom upp! En halvtimme senare kommer en skådare ner till oss o berättar att 3 biätare håller till vid parkeringen. Vi åker dit och hittar inte mindre än 11 st som födosöker en stund innan dom drar en sväng över burgen o försvinner mot öst. Dom hittas sen igen två timmar senare vid fyren o därefter är dom borta. Ingen dum avslutning på en fantastisk vecka... o det är en morgon kvar...

Dagens sex fåglar var: stenskvätta 2, härmsångare 1, gransångare 1, lövsångare 1, bofink 1. Dessutom kontrollerade vi en ny fjolåring.

På em jobbade Agneta på naturum o jag åkte hem en vända. Charley åkte hem för gott när ölgillet åkt. Tack för trevlig vecka! På kvällen började vi hopplocket i huset (fortsättning lär följa imorgon) o sen tog vi en promenad bort till Livräddningen. Gösta var hemma på blixtvisit (lö-sö) och åkte tillbaka till Norge idag. Det lär ha regnat stup i ett där, så det var vissa bekymmer med inspelningen. Vi käkade resterna av Agnetas gryta (gott!) och tittade på en film från hennes resa i Mellanamerika.

Imorgon gäller det... sista chansen i näten för våren. Lite finputsning av siffrorna behövs, för det är en svag vår för många arter.

En helt fantastisk vecka börjar närma sig sitt slut. Det känns trist, samtidigt som det känns gott att få komma hem o sova lite.

En stenskvätta med näbbförlängning  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter C Sun, June 07, 2015 23:42:32

Tack för ett mycket trevligt bemötande och en lärorik förmiddag. Vi väntar dock fortf på härfågeln, men biätarna var strået vassare. Hampus har fått en oförglömlig upplevelse. /Tack