Sundregruppen bloggar

Sundregruppen bloggar

Hoppsan!

Vårsäsongen 2015Posted by Sundregruppen Sat, June 06, 2015 21:45:09

Nattens kornknarrsrunda gav 0 hörda knarrar, men desto fler nattskärror och en trädlärka.

Äntligen en dag med svag sydostvind och klart väder, men ändå bara 19 fåglar märkta. Gott om tid för prat, kaffe och allmän samvaro. Förvånansvärt lite folk i omlopp också. Juho, Barbara & två ur flugsnappargänget höll oss sällskap. Vi tog chansen att fira gårdagens vadarsvala med mousserande o jordgubbar. Början på en ny tradition? Kunde i alla fall lätt bli en vana.

Dagens fångst bestod av: rödhake 1, stenskvätta 1, koltrast 3, sävsångare 1, härmsångare 3, ärtsångare 1, trädgårdssångare 3, svarthätta 1, gransångare 1, lövsångare 1, halsbandsflugsnappare 1, hämpling 2.

I fält var det en del kul. När vi dragit ihop och precis skulle åka hemåt, hörde jag ett läte som jag associerade till vadarsvala, och mycket riktigt, rätt ovanför oss seglar den svartvingade. Den gör en lov över märkområdet o drar sedan mot Udden. Rätt udda och häftig obs (Niklas Ahlberg hann faktiskt få några bilder på kräket som tur var). Nästan värt en ny champagnefrukost! Agneta hörde en härfågel i Skoge på morgonen o den ropade även på kvällen, liksom en sommargylling nere i gamla märkområdet i Skoge. Två höksångare sjöng vid Barshageudd på kvällen och en höll till i branten på morgonen. På Barshage fanns även en rastande rödstrupig piplärka. Sundre är hett!

En annan kul grej var ett besök av två sommarboende från Faludden. De hade fått brevet i brevlådan, läst vidare på hemsidan o bestämt sig för att komma ner o kolla på verksamheten. De var med ett par timmar och åkte glada o lyckliga hem med löften till oss att bli stödmedlemmar. I övrigt var det ont om besökare.

Gösta är hemma på snabbvisit innan han skall göra sina sista veckor i Norge o Marie fick löfte av mig att använda sundrebilen tills hennes bil är fixad. Vi avrundade kvällen med en god måltid som Agneta trixat ihop och till denna delikata anrättning drack vi rödtjut och öl. En liten w-pinne blir det också innan det är dags att knyta ihop säcken o förbereda sig för morgondagens nätrrundor.

En verkligt trevlig vecka (drygt) börjar närma sig sitt slut. Trist, men sant. Det har varit en fantastisk vecka, förutom att näten gapat tomma (86 fåglar märkta på 7 dagar!). Nu återstår två morgnar och en massa plock och städning innan näten packas ihop för sommaren.

Bimbi  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Robert Sun, June 07, 2015 12:43:08

Ni levererar! Det är i alla fall inte synd om er... Kör hårt ända in i kaklet! LLSG Robban