Sundregruppen bloggar

Sundregruppen bloggar

Lugn och stilla dag...

Vårsäsongen 2015Posted by Sundregruppen Fri, June 05, 2015 21:51:17

Himlen var klar, vinden var nån annanstans men inga fåglar i näten. Bara 14 märkta idag, trots svaga vindar (dock från väst):

näktergal 1, rödstjärt 1, kärrsångare 1, ärtsångare 2, törnsångare 1, gransångare 3, lövsångare 2, törnskata 2, steglits 1.


En svarttärna drog förbi norrut och en liten eftersläntrar-flock prutgäss siktade mot Sibirien. Annars var det lugnt och stilla, t.o.m. gubbhyllan var nästan tom (bara Calle Thiolin o Anders Olofsson på plats), men den tömdes raskt vid 7-tiden då larmet om den svartvingade vadarsvalan på Aurriv kom. När det se också kom ett larm om en rödhuvud törnskata började vi undra, men vi härdade tiden ut och efter märkningen åkte vi och tittade på vadarsvalan o slutligen också den rödhuvade. En bra dag i fält kan man säga - imorgon skall det firas med champagne! Tyvärr för en del, så skrämdes vadarsvalan iväg av en för ivrig fotograf, så det var en del sura miner där i kvällningen (då jag var där för att titta på den rödhuvade som jag missade på förmiddagen) bland alla som inte fick se den.

Jag åkte hem en vända på eftermiddagen, medan Agneta o Charley skådade vidare och hittade en mysko sparv vid Nore bodar som ännu inte identifierats. När det sen larmas om drösvis (närmare 30) biätare på Öland i kväll och en svarthuvad sparv på Sandön, så anar man att det kan bli en spännande dag imorgon. De yra norrmännen lovar dessutom svaga sydostliga vindar... intressant. Snittet för den här veckan i näten är 11 fåglar, så vi siktar på att höja det...

Nu stundar en kornknarrnatt först...

Bimbi  • Comments(0)//blogg.sundrefagelstation.se/#post357